21 MAART 2018

GOEDE PRESTATIES VOOR E.O.C. OP KAMPIOENSCHAPPEN ZUIDWEST NEDERLAND

 

 

Bij de turnkampioenschappen van regio Zuidwest Nederland wisten Pam Roovers, Jasmijn van Strien, Zoë Lenoir en Mijntje Loonen de allround-titel te behalen. Isa Kapitein, Noa Stoop en Tyra Raaijmakers turnden naar de bronzen medaille. Bij de toestelkampioenschappen in de N1 klasse behaalde Jadey Walda, verkozen tot sporttalent van de gemeente Oosterhout, driemaal goud en eenmaal brons. In totaal kwamen 20 E.O.C.-turnsters met prima prestaties op de vloer bij deze titelstrijd in Terneuzen.

 

In de 2e en 3e divisie werd gestreden om het regiokampioenschap in verschillende leeftijdsklassen. In de jongste categorie turnden Pam Roovers, Luna Koks en Liza Leidelmeijer een zeer spannend toernooi. Pas na het laatste toetel was Pam zeker van haar gouden medaille, omdat de totaalscores dicht bij elkaar zaten. Met 52,025 punten ging de titel welverdiend naar Pam. Luna Koks behaalde het hoogste punt op rek (13,35), maar zij kwam uiteindelijk 0,025 punten tekort voor een medaille. Met 51,70 eindigde zij net ls 4e. Liza Leidelmeijer turnde een goede constante wedstrijd, met 13,05 op vloer. Met 50,70 punten was de 6e plaats voor haar.

Bij de eerstejaars pupillen behaalde Noa Stoop in de N3-klasse de bronzen plak. De basis voor deze mooie klassering legde zij vooral op balk (1e met 13,00) en sprong (2e met 13,55). In de N2-klasse turnde Britt van der Waal naar het hoogste punt op sprong (13,925). Haar eindtotaal van 51,375 punten was goed voor de 7e plaats.

 

De 4 tweedejaars-pupillen turnden allemaal een goede finale. In de N2 liet Jasmijn van Strien op alle 4 de toestellen goede oefeningen zien. Vooral op brug (14,20) en balk (13,90) liet deze E.O.C.-turnster uit Geertruidenberg zien dat zij in een prima vorm verkeert. Met een ruime voorsprong verdiende zij met 53,575 punten de gouden medaille. In de N3-klasse was de Madese Zoë Lenoir veruit de beste op brug. Haar oefening met ruime waaien werd door de jury gewaardeerd met 15 punten. Na ook een 1e plaats op vloer werd haar fout op balk in de eindscore tenietgedaan, en was met de score 52,475 het goud voor haar. Ook Kiki Boorsma deed in deze klasse voor de medailles mee, maar bleef met 51,55 punten net op de 4e plaats steken. Na een goede oefening, was de wel erg lage score op vloer de boosdoener. Loïs den Breker behaalde met 51,25 een mooie 6e plaats. Zij was met 14,00 de beste pupil op sprong, en was ook 2e op brug.

 

In de jeugdklasse N4 wist Isa Kapitein zowel op sprong (13,425) als op brug (13,95) een goede basis te leggen voor haar bronzen medaille. Na een jammerlijke fout op balk bleek haar totaalscore van 51,175 punten toch goed voor de 3e plaats. Emma de Bok eindigde met 47,75 op een prima 7e klassering. Vooral haar 2e plaats op vloer gaf veel voldoening. In deze leeftijdsklasse turnden Imani de Bruijn en Sanne Wouters in de N3 klasse naar de 4e en 5e plaats. Met scores van bijna 48 punten draaiden zij beiden goed mee. Voor Imani was er nog een hoogste score op sprong, en 2e plaats op balk.

Jeugdturnster Mijntje Loonen greep in de 2e divisie naar de titel. Met 47,30 punten bleef zij haar medeturnsters ver voor. Vooral haar tsukahara op sprong, en een zeer stabiele balkoefening, leverden haar hoge scores op (beide 12,20). Ook Tyra Raaijmakers turnde goed in deze klasse. Met 3 tweede plaatsen per toestel werd zij allround derde, met een totaal van 43,75. Voor de junioren en senioren was de concurrentie groot, maar de Oosterhoutse turnsters boekten toch mooie persoonlijke resultaten. Junioren Aaliyah Kops en QiQi Talsma eindigden op de plaatsen 9 en 13. Op sprong wisten zij met 11.90 3n 12.05 punten op de 3e en zelfs 1e plaats te eindigen. Senioren Sophie van Zijl en Savannah Tempelaars bereikten hun beste resultaten op vloer met een 2e en 4e plaats. Zij eindigden als 7e en 8e in het eindklassement.

Voor Jadey Walda werden de toestelkampioenschappen een medailleregen. Met de hoogste scores op sprong, brug en balk behaalde deze 10-jarige pupil 3 maal goud. Haar balkoefening was goed voor brons. Hiermee zijn de regionale wedstrijden in deze categorieën voorbij, en bereiden de E.O.C.-turnsters zich verder voor op de landelijke wedstrijden. 14 Meisjes van de Oosterhoutse club hebben zich  geplaatst voor de kwart- en halve finales, die de komende weken verspreid over het hele land georganiseerd zullen worden.