11 JUNI 2017

SUCCES VOOR E.O.C. OP REGIONALE WEDSTRIJDEN

 

Voor de turnsters in de 4e divisie en districtsniveaus zijn de regionale kampioenschappen geturnd. E.O.C. was op deze kampioenschappen van Zuidwest Nederland met 15 turnsters vertegenwoordigd, zij hadden zich via 2 selectierondes moeten plaatsen. Fleur Besems en Layla Rijken wisten de gouden medaille te behalen en het kampioenschap op hun naam schrijven. Kiki Boorsma en Giulia Bartoli behaalden in hun leeftijdsklasse de tweede plaats.

In de jongste leeftijdsklasse mochten Fleur Besems en Lotte van Bochove, na twee prima voorronden, aan deze finale deelnemen. Fleur was op brug de beste turnster met 13.65 punten, op vloer werd zij derde met 13,50 punten. Na nog een goede sprong en balkoefening behaalde zij het goud met een score van 52,90. Ook voor Lotte waren brug (13,15) en vloer (13,30) de beste toestellen. Met een mooie totaalscore van 51,475 behaalde zij de zevende plaats. Door deze goede klasseringen mogen beide meisjes meedoen aan de districtsfinale.

 

In de klasse pupillen 1 D1 kwamen 5 Oosterhoutse turnsters op de vloer. Kiki Boorsma vocht een spannende strijd uit om de plaatsen op het ereschavot. Met een eerste plaats op balk {14,05} en tweede op vloer {14,85) legde zij een basis voor de zilveren plak. Haar totaalscore van 55,90 punten was een bijzondere prestatie. Uiteraard mag ook Kiki naar de districtsfinale doorstromen. Ook Fenna Dijkstra wist zich een ronde verder te plaatsen. Haar twee goede sprongen bezorgden haar op dit toestel de 2e plaats. In het eindklassement belandde zij met 52,925 punten op de 9e plaats. Met maar 0,3 punten verschil eindigde clubgenootje Amy Spoor op de tiende plaats, net tekort voor de districtsfinale. Op sprong werd zij met 13,825 punten goede tweede. Ook Lieke Sins en Jemmy de Heijde turnden in deze categorie goede puntentotalen, maar kwamen tekort voor verdere doorstroming.

 

Bij de 2e jaarspupillen turnden Isa Koenders en Resi de Boer naar de 5e en 6e plaats, de scores lagen slechts 0,025 punten uit elkaar. Beide turnsters mogen hierdoor ook meedoen aan de finale van district Zuid in Someren.Isa was met 12,70 de beste op balk, en scoorde 14 punten op vloer. Resi behaalde met 14,45 punten haar hoogste score op vloer. Muskaan Maharban had een misser op brug, maar herstelde zich goed met 12,30 punten op balk. In het eindklassement eindigde zij te laag voor doorstroming. In de categorieën junior en senior wisten Marit Visser, Lerena van der Veeken en Fenne van der Flier ook geen ronde verder te komen, maar turnden toch een goede wedstrijd. De concurrentie was groot, toch wist Lerena op sprong met 1,00 punten als beste te scoren. Fenne scoorde met 11,75 punten haar beste punt op vloer, en Marit kwam met een goed doorgeturnde oefening op brug op de 8e plaats.

 

Verrassende resultaten werden behaald door de jeugdturnsters Layla Rijken en Giulia Bartoli. Met een onderling verschil van een halve punt kwamen zij met goud en zilver op het erepodium. Layla behaalde zowel op brug (13,55) als op balk (12,30) de eerste plaats. Ook haar score op vloer was met 14,50 punten erg hoog, en goed voor de 3e plaats. Giulia had exact dezelfde score op balk, dus ook voor haar de eerste plek. Met nog tweede plaatsen op sprong en vloer (14,65) was het zilver dik verdiend. Door al deze mooie resultaten zal EOC met 8 meisjes vertegenwoordigd zijn op de districtsfinale in Someren. Daar zullen de beste D-turnsters uit Zeeland, Brabant en Limburg om de medailles gaan strijden.