6 FEBRUARI 2017

VERRASSENDE VOORWEDSTRIJD E.O.C. 2E DIVISIE EN DISTRICTSNIVEAU

 

In het weekend van 29 januari werden de 1ste voorwedstrijden gehouden in Fijnaart voor de 4de divisie en een aantal districtsniveau’s. De beste deelneemsters na twee voorwedstrijden plaatsen zich later voor de regionale finales.

 

 

Lerena v.d. Veeken, Fenne v.d. Flier, Nikki Landzaat en Daphne le Rutte turnden bij de junioren 4de divisie een goede eerste wedstrijd. Lerena wist haar finaleplaats meteen te verzekeren. Zij eindigde met de vierkamp op een keurige 2de plaats met een totaalscore van 43,225. Met bijna 12 punten noteerde zij ook de hoogste scores op balk en vloer. Daphne wist ondanks haar blessure toch nog een goede wedstrijd neer te zetten en behaalde de 8ste plaats met een 3de plaats op brug. Voor Nikki en Fenne was dit hun debuut in de 4de divisie. Beiden turnden een hele mooie wedstrijd, waarbij Fenne de 5de plaats wist te behalen met een 2de plaats op balk. Nikki bereikte de 6de plaats, waarbij ze zowel op vloer, balk en sprong 4de werd.

 

In de jeugdklasse D1 turnden Layla Rijken en Giulia Bartoli naar mooie resultaten. Giulia eindigde als 7de met de hoogste plaats op vloer en een 2de plaats op sprong. Layla eindigde net daarachter met een 8ste plaats waarbij ze met een geweldige oefening op brug de hoogste score wist te behalen.

 

Voor de Pupillen D1 en de senioren 4de divisie werd het een spannende wedstrijd. Bij de pupillen streden Resi de Boer, Isa Koenders en Muskaan Maharban al vanaf het eerste toestel mee om de medailles. Het goud ging naar Resi, met de hoogste score op sprong en een 2de plaats op balk en vloer. Uiteindelijk bepaalde de score 13,40 op brug haar overwinning. Voor Isa Koenders was dit haar allereerste wedstrijd, zij presteerde meteen zeer goed, en wist de zilveren plak te halen. Op vloer en balk was zij de beste turnster. Ook Muskaan Maharban kwam de wedstrijd goed door, zij wist een mooie 5de plaats te behalen met een 3e plaats op balk.

 

Bij de Senioren waren Melissa Broeders en Marit Visser met een goede wedstrijd bezig. Marit wist de hoogste score op brug te behalen en een 3de plaats op balk. Helaas eindigde ze deze dag net naast het podium met een 4de plaats. Zij kwam maar 0,3 punt tekort voor het brons. Melissa turnde vooral op vloer en sprong heel goed, maar door een mindere brugoefening eindigde ze uiteindelijk op de 10de plaats.