6 FEBRUARI 2017

REGIONALE KAMPIOENEN BIJ E.O.C.

 

 

E.O.C.-turnsters Mijntje Loonen en Jasmijn van Strien zijn de kersverse kampioenen van regio Zuidwest Nederland. Mijntje komt uit in de klasse jeugd N3, en verbeterde haar prestatie van de eerste voorronde met overtuiging. Met brons al op zak, begon zij vol overtuiging aan deze regionale finale.  Met eerste noteringen op sprong en vloer, bleef zij ook op brug en balk de concurrentie de baas. Met een puntentotaal van 54,20 punten verdiende zij de gouden medaille. Daarmee wisselde zij van kleur met teamgenoot Tyra Raaijmakers. Tyra won de eerste selectieronde, nu eindigde zij op de derde plaats met minder dan een punt achterstand op Mijntje. Vooral de score 14,65 op brug was hoog, maar ook op balk en vloer behaalde Tyra boven de 14 punten. Met nog een 6e en 9e plaats voor Lana Sira en Lisanne Verhaar was E.O.C. in deze jeugdcategorie goed vertegenwoordigd. Bij de tweedejaars jeugd kwamen QiQi Talsma en Lara Verweij op de vloer. Na een eerdere zilveren medaille was QiQi nu goed voor de 4e plaats. Lara eindigde als 6e, maar was wel weer op sprong de beste met twee goede landingen na de tsukahara.

 

In de seniorenklassen kwam Sophie van Zijl met haar 4e plaats net tekort voor een medaille. Zij plaatste zich in de 3e divisie wel voor de eindronde, evenals Veerle de Jong en Tess Keulemans. In de divisie was junior Isis Verweij goed in de wedstrijd. Zij klom op van de 13e naar de 2e plaats, vooral door goede scores op brug en vloer. Hier mag ook Aaliyah Kops mee naar de regionale finale, zij wist zich als 5e te plaatsen.

 

In de jongere categorieën werd Jasmijn van Strien met een ruime voorsprong kampioen bij de eerstejaars pupillen N2. Met toestelzeges op rek (13,60) en balk (12,10) was het goud voor haar met een totaalscore van 52,25 punten. Daimy Verhaar liet een veel beter eindtotaal noteren dan in de voorronde, en verdiende nu de bronzen medaille. Beide pupillen mogen hierdoor deelnemen aan de landelijke wedstrijden. Ook Loïs den Breker, Imani de Bruijn, Sofie Dijkema, Sanne Wouters en Isa Kapitein eindigden goed in het eindklassement, en plaatsten zich voor de kwartfinales van de KNGU.

 

Jadey Walda turnt haar eerste wedstrijdseizoen bij de klasse instap N1, dit is voor de 9-jarigen de hoogste landelijke klasse. Met 14,60 op rek en 13,55 op vloer was zij op deze toestellen de beste turnster. Ook haar 2e plaatsen op sprong en balk waren prima, maar i het eindklassement kwam zij nipt tekort voor het goud. Het belooft in deze klasse een spannend seizoen te worden, want de eerste wedstrijd bracht zij wel het goud mee naar Oosterhout. Haar score van 53,50 punten is een mooie uitgangswaarde voor de nationale wedstrijden. In de instap N2-klasse turnde Britt van der Waal beide regionale toernooien naar de zilveren medaille. Met 13,90 punten was Britt de nummer 1 op vloer.

 

 

Met 11 turnsters zal E.O.C. de komende maanden op allerlei nationale wedstrijden uit mogen komen. Voor de turnsters in de 3e divisie en N3 volgt eerst nog de regiofinale, en ook daar is de Oosterhoutse club met 9 meisjes goed vertegenwoordigd.