22 NOVEMBER 2016

9 MEDAILLES OP TURN TOTAAL CUP BREDA

 

Voor de hoogste 3 divisies is met de Turn Totaal Breda Cup het nieuwe wedstrijdseizoen van start gegaan. De turnsters waren in alle divisies en leeftijdsklassen met een aantal  vertegenwoordigd, en meteen met goede resultaten.

 

Op zaterdag turnden de junioren en senioren in de 3e en 2e divisie. Junioren Aaliyah Kops en Wies Verlouw begonnen beiden met een goede vloeroefening, en zij kwamen ook op de andere toestellen tot goede prestaties. Aaliyah turnde haar gehele brugoefening goed oor, Wies scoorde een 5e plaats op het onderdeel sprong. Senior Deney Brons kwam in de 3e divisie alleen op sprong uit, en behaalde met een goed uitgevoerde tsukahara  de zilveren medaille. In deze categorie kwamen ook Veerle de Jong, Tess Keulemans en Sophie van Zijl in actie. Sophie viel op sprong met een 4e plaats helaas net buiten de prijzen. In de 2e divisie turnden Savannah Tempelaars en Myrthe van Kaauwen bij de senioren ieder 2 toestellen. Myrthe kwam net 0,1 punt tekort voor het brons. De nieuwe vloeroefening van Savannah was ook nog niet medaillewaardig, maar kwam toch al goed uit de verf. Jeugdturnster QiQi Talsma maakte voor het eerst haar 3 keuzeoefeningen. Na een val van brug herstelde zij zich prima op balk en vloer.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de jongere categorieën (met voorgeschreven oefenstof) kwamen 4 pupillen en 2 instappers van EOC tot goede resultaten. In de hoogste nationale divisie (N1) turnde de 8-jarige Jadey Walda op alle toestellen mee. Op vloer scoorde zij 13,400 punten, en liet daarmee haar concurrenten ruim achter zich. Naast deze gouden medaille behaalde Jadey nog brons op rek, en een 4e en 6e plaats op balk en sprong. N2-instapper Britt van der Waal wist zelfs 3 medailles te veroveren. Op vloer behaalde zij met 12,10 punten de tweede plaats. Haar rek- en balkoefening waren beide goed voor brons.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De pupillen in de N3-klasse wisten de medaillescore nog te verhogen. Na promotie debuteerde Isa Kapitein op 4 toestellen, en deed dat zeer verdienstelijk. Op brug was haar 12,35 goed voor de 6e plaats. Imani de Bruijn scoorde zeer goed op balk, met 13,95 punten was de gouden plak voor haar. Op sprong behaalde zij de 3e score, op brug de 5e. Sanne Wouters eindigde met 12,80 punten op brug op de bronzen plek, en kwam op de 3 andere toestellen ook tot prima resultaten. Sofie Dijkema zag door een verkeerde landing bij brug een kansrijke medaille verloren gaan, maar zij herstelde zich zeer goed. Op balk werd zij 4e, maar zij sloot de wedstrijd af met een prima vloeroefening. Met 13,50 punten was het zilver verdiend voor haar.