Beweegdiploma Nijntje


  

Waarom het Beweegdiploma?

 

Het halen van een zwemdiploma voor het jonge kind is voor veel ouders de normaalste zaak van de wereld en hoort bij de opvoeding. Het behalen van een beweegdiploma voor het jonge kind is nog niet zo vanzelfsprekend, maar ó zo belangrijk voor de motorische en sociale ontwikkeling van een jong kind. De KNGU zorgt ervoor dat kinderen op jonge leeftijd niet alleen een zwemdiploma maar óók een beweegdiploma kunnen halen. 

 

In de leeftijdsperiode van 2 tot 5 jaar vindt bij kinderen de grootste ontwikkeling van de motoriek plaats. In deze periode komen verbindingen en vertakkingen van de hersencellen tot stand. De snelheid in geleiding van prikkels van spieren naar hersenen en omgekeerd, neemt toe. Er ontwikkelt zich een verfijnde samenwerking tussen het gezichtszintuig, evenwichtszintuig en de sensoren in de spieren, pezen en gewrichten enerzijds en het zenuwstelsel anderzijds. Een goed motorisch fundament is van sterke invloed op de fysieke en mentale gesteldheid. Het is dan ook belangrijk om hierop in te spelen. Daarnaast is bewegen voor het jonge kind van groot belang om overgewicht tegen te gaan. Zodra het kind goed kan lopen zijn speelse manieren van bewegen noodzakelijk.  

 

Het beweegdiploma bestaat uit 2 diploma's. Voor elk diploma zijn er uitgangspunten waar een kind aan moet voldoen. Op het moment dat een kind aan alle uitgangspunten voldoet, mag het op voor zijn diploma. Heeft het kind diploma 1 behaald, dan gaat het door voor diploma 2. Daarna is het kind altijd welkom om te blijven gymmen, maar kan het ook uitstromen naar de meisjes of jongensgroep binnen het turnen of natuurlijk binnen een andere sport.

Binnen de vereniging gaan we van nu tot de zomervakantie het beweegdiploma opstarten. In het nieuwe seizoen zullen we officieel van start gaan met het beweegdiploma. 

 


Het peuter- kleutergym is voor kinderen t/m 5 jaar, hierna zullen zij in overleg met de ouders doorstromen naar een reguliere gymgroep. Wilt u meer informatie of alvast uw zoon of dochter aanmelden, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.